Malgrat obre la platja per a gossos

Foto: Tania Dimas - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dimecres el municipi ja ha obert el tram de platja especialment preparat per permetre el bany dels gossos. . Es tracta de 1.200 metres quadrats, delimitats per una tanca de fusta oberta cap al mar i compta amb dutxa, papereres i cartells informatius sobre la normativa d’ús. 

Segons el consistori és una demanda històrica, però que cal “mantenir-ho i complir estrictament les normes perquè hi hagi una bona convivència”. De fet el consistori remarca la importància d’usar l’espai amb respecte a la resta d’usuaris per evitar molèsties i conflictes.

Entre les normes d’ús s’especifica que cada usuari podrà portar un màxim de 2 gossos, que només es podran deslligar dins l’espai delimitat. Els propietaris s’hauran de responsabilitzar de recollir els excrements i remullar les zones on l’animal pugui orinar.

La normativa és més restrictiva amb els animals potencialment perillosos. Només podrà haver un animal per usuari, sempre lligat- també a l’aigua-, i s’haurà de dur sempre la llicència municipal.

També hi ha recomanacions per garantir el benestar dels gossos que vagin a la platja; evitar les hores de més insolació, fer beure aigua a l’animal sovint per evitar la deshidratació i evitar que el gos estigui llargues estones al sol per evitar cremades. 

Malgrat segueix així els passos de Pineda que ja disposa d’un espai pel bany dels gossos al Poblenou. Fa 4 anys una campanya a change.org, amb prop de 1300 signatures,  ja demanava ja a l’Ajuntament de Malgrat la creació d’una platja per a gossos al seu litoral.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics