Un rastrejador de Covid controla els possibles casos de Palafolls i Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

De fet tots els centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han incorporat la

figura del gestor Covid,també conegut com a rastrejador  i que s’encarrega de fer el seguiment dels casos sospitosos de Covid-19 i detectar els seus contactes per controlar la possible expansió de casos. 

Els gestors Covid estan repartits entre les tres Àrees Bàsiques de la Corporació i als dos hospitals de referència de la zona. En el cas de Palafolls, al tractar-se d’un ambulatori que depèn del CAP de Malgrat, el gestor Covid que controla els possibles casos del nostre poble es troba a la població veïna.

Segons explica la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, aquest gestor Covid és qui es posa en contacte amb aquella persona sospitosa d’estar infectada per la Covid-19 per iniciar el procés d’identificació de les persones que hi han tingut contacte en les últimes jornades per teixir una possible xarxa d’infecció.

També orienta al pacient sobre el procediment a seguir, explica com s’ha de fer l’aïllament fins a tenir els resultats de les proves, i com podrà consultar aquests resultats a través de La Meva Salut.

En el cas que es confirmi el positiu, el gestor Covid s’encarrega també d’explicar al pacient com ha de fer l’aïllament domiciliari i farà un seguiment dels seus símptomes.

Si el cas és positiu, es traslladarà els contactes detectats a l’Equip de Seguiment de Contactes, qui s’encarrega de trucar-los i explicar-los el procés a seguir. La Corporació assegura que els gestors covid, ajuden a anticipar-se a possibles casos i a fer el seguiment i la detecció de contactes des del mateix moment de la sospita diagnòstica i abans de conèixer el resultat de la PCR.

El personal que s’encarrega de portar a terme les funcions de gestor Covid és personal propi de la Corporació que ha rebut formació específica del Departament de Salut. De moment s’ha format gairebé una desena de professionals per a tots els centres, una xifra que es preveu augmentar en funció de les necessitats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics