Castell de focs autoorganitzat pel dia de la Festa Major de Malgrat 

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir diumenge era el dia de Sant Roc, la Festa Major d’Estiu de Malgrat de Mar. Enguany, però, el consistori va decidir suspendre la programació d’actes previstos com a mesura de prevenció per evitar la propagació de la covid-19. Una mesura criticada per alguns sectors del municipi que creien possible adaptar la programació a les mesures de seguretat i prevenció i així no buidar de contingut cultural la Festa Major.

Precisament per això, alguns malgratencs s’han autoorganitzat algunes activitats que s’han promocionat a través de les xarxes socials. 

La més vistosa ha estat un castell de focs d’artifici organitzat per particulars amb coets llençats des de diferents terrats del poble i que es va escoltar des de Palafolls. Durant el dia s’havia demanat a través del whatsapp que els veïns sortissin al balcó a quarts d’11 del vespre per “fer saber que estem de celebració”.

Els focs d’artifici no són les úniques activitats autoorganitzades des de la ciutadania en les últimes hores a Malgrat. Alguns grups d’amics han organitzat una sortida per visitar, nedant, la Pilona o una petita cercavila de moto antigues.

Són activitats que no compten amb el suport municipal ni estaven programades a l’agenda oficial, que ahir només incloïa l’ofici solemne a l’església de Malgrat, al matí.

De fet la regidora de cultura de Malgrat, Lurdes Borrell, assegura que no sap qui ha proposat aquestes activitats ni si l’activitat comptava amb les mesures de seguretat.

Borrell recorda que l’Ajuntament va suspendre a principis de mes la programació de la Festa Major per prudència davant la situació de la covid, però anuncia que algunes de les activitats que estaven pensades per fer durant la festa Major, es programaran a partir d’aquest cap de setmana i fins a finals de setembre, amb un format diferent. Una programació amb teatre, concerts i altres activitats que s’anunciaran aquesta setmana

La iniciativa ciutadana d’ahir ha estat molt aplaudida a través de les xarxes socials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics