Campanya de conscienciació juvenil per frenar el coronavirus

Un grup de joves a la platja de Barcelona escolta dues informadores de Creu Roja, que els expliquen la importància de les mesures per protegir-se de la covid-19, en una campanya de sensibilització. 7 d'agost del 2020 (Horitzontal)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En les últimes hores l’OMS ha alertat que que la pandèmia està canviant i cada cop afecta persones més joves asimptomàtiques. La gravetat radica, segons l’OMS, en el fet que això augmenta el risc de propagació de la Covid als col·lectius més vulnerables.

A casa nostra, la Creu Roja ha iniciat aquest agost una campanya informativa especialment dirigida als joves per tal de fer incís en les principals mesures de seguretat i prevenció contra la covid-19.

De dimarts a diumenge un grup d’informadors, majoritàriament joves, passegen pels principals pobles costaners de la zona per tal de trobar-se amb els joves i explicar-los, a través de dinàmiques, la importància de respectar les normes de seguretat per evitar la propagació del coronavirus.

Toni Cardó és tècnic de la Creu Roja del Maresme. 

Els informadors detecten casos de conductes de risc, com no guardar distància de seguretat o no usar mascareta, i intentaran corregir-la donant informació sobre la prevenció bàsica contra el coronavirus. També repartiran mascaretes  i material informatiu.

Aquesta campanya es fa fins a mitjans de setembre a poblacions com Malgrat, Blanes, Lloret, Pineda i Calella, on hi ha més joves i una oferta d’oci nocturn o de restauració major i per tant pot ser més efectiva.

De moment la valoració de la  campanya és positiva i segons explica Cardó, els joves es mostren receptius a les indicacions i consells dels informadors.

La campanya, que es fa als vespres,  la duen a terme personal i voluntaris joves de Creu Roja, ja que els destinataris de la campanya són més receptius a rebre consells d’informants igualment joves. 

Aquesta acció vol evitar el relaxament de la prevenció contra la covid-19. Un relaxament més evident entre els joves i especialment  durant l’estiu.

A nivell català la campanya ja ha sensibilitzat uns 20.000 joves, segons dades de Creu Roja.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics