Adjudicada la restitució de l’espai fluvial de l’antic camp de tir de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Just fa dos anys es va signar un conveni de custòdia entre la societat Promocions Turístiques Blanes SA i l’Ajuntament de Malgrat. L’objectiu d’aquest contracte és recuperar l’espai natural colindant al riu Tordera on des dels anys 80 hi ha hagut el camp de tir La Gaviota.

Es tracta d’un espai, d’uns 3600m2,  a tocar del riu i dels ponts caiguts pel Gloria i que es va tancar l’any 2011. Durant els 30 anys de funcionament l’espai es va dotar d’un bar, de labavos i va pavimentar i enjardinar l’espai.

Situació actual del camp de tir

El consistori malgratenc recorda que tant la llera, la mota del riu i la zona de servitud no poden estar ocupades per cap tipus d’infraestructura. Per tot plegat, el conveni té la voluntat d’eliminar les estructures fixes existents que són incompatibles amb el medi i amb la finalitat de naturalitzar aquest espai.

Restitució prevista

Així consistori i ACA van signar l’any passat r l’Acord de Custòdia Fluvial per garantir la protecció i desenvolupament de l’ecosistema aquàtic existent en el curs fluvial de la Tordera en el seu pas per Malgrat de Mar.

El projecte aprovat i ara adjudicat preveu eliminar tots els elements artificials que perduren de l’època del camp de tir; com edificacions o la pavimentació per poder naturalitzar l’espai i recuperar l’hàbitat de ribera propi de La Tordera. 

A més els treballs tenen l’objectiu de retornar l’ús públic a l’espai, actualment tancat perimetralment.

Els treballs han estat adjudicats per poc menys de 100 mil€, un 30% menys del previst a la licitació i es preveu que s’allarguin 2 mesos.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics