Blanes vol actualitzar l’Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha anunciat la intenció de modificar l’actual ordenança que regula la protecció, el control i la tinença d’animals al municipi. Aquesta setmana, el consistori ha iniciat una consulta pública per modificar aquesta normativa, que data de l’any 2010, per tal de millorar-la i actualitzar-la a la realitat social actual.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Blanes afirma que un dels motius que l’han impulsat a voler modificar l’ordenança és l’«increment en el nombre i la diversitat d’animals que coexisteixen amb la ciutadania», així com l’«evolució que hi ha hagut en la dimensió ètica i sensibilitat ciutadana envers els animals».

El consistori assegura que el que es vol aconseguir és que els animals «deixin de ser considerats objectes i passin a ser vistos com a éssers sensibles». En aquest sentit, segons afirma l’ens municipal, un dels objectius de la nova normativa és «ordenar» les relacions de convivència ciutadana i contribuir a fomentar el civisme i el benestar col·lectiu. L’ordenança vol facilitar que totes les persones, tinguin o no animals de companyia, puguin «desenvolupar les seves activitats en llibertat i amb ple respecte a la dignitat i als drets de tothom, tant dels animals com de les altres persones».

La normativa actualitzada que vol impulsar l’Ajuntament de Blanes també vol regular les limitacions de la tinença d’animals -en l’àmbit de les prohibicions i prescripcions, condicions de manteniment i tracte i convivència a la via pública, entre altres aspectes. Paral·lelament, el consistori blanenc vol potenciar la identificació i cens dels animals al municipi.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa una consulta pública perquè la ciutadania contribueixi en aquesta actualització de l’ordenança, a la qual s’hi poden fer aportacions presencialment, per internet o enviant una carta per correu postal ordinari. El procés participatiu s’allargarà durant 3 setmanes, fins el dilluns 14 de setembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics