Curs escolar amb grups estables, distància i mascareta, però amb la voluntat que sigui presencial

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Generalitat ja ha aprovat el pla per la represa del curs escolar 2020-2021, que arrencarà el dilluns 14 de setembre amb les diverses mesures anunciades ahir pel conseller d’Educació Josep Bargalló, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

D’entrada, el Govern català ha assegurat que els alumnes d’infantil i primària aniran presencialment a les aules, i que no es contempla la possibilitat que els alumnes es quedin a casa.

Bargalló ha argumentat aquesta decisió emparant-se en motius pedagògics, emocionals, de socialització i de conciliació de vida laboral i familiar.

A secundària, el pla d’Educació contempla la possibilitat de combinar classes presencials i a casa, si calgués, sobretot a partir de 3r d’ESO, assegurant que «tots els centres ja ho tenen estudiat».

Les conselleries d’Educació i Salut consideren important mantenir grups estables per poder conèixer els contactes dels contagis que puguin detectar-se. El Govern vol que aquests grups estables, que ha anomenat «bombolles de convivència», siguin tant reduïts com sigui possible, però no estableix ràtios a secundària.

A més d’aquesta mesura, la Generalitat ha establert el control de temperatura cada dia a tothom, l’organització dels moviments i la circulació de persones dins dels centres, els cribratges massius i l’ús obligatori de mascareta a secundària, a partir dels 12 anys, i a primària a partir dels 6 anys en cas que el risc de contagi a la zona sigui alt. Segons Bargalló, els canvis en l’aplicació de la mesura els marcarà l’evolució.

El Govern de la Generalitat ha anunciat també la figura d’un responsable d’atenció primària que vincularà el centre educatiu i el CAP per controlar la situació epidemiològica.

Des d’Educació s’ha concretat que cada centre educatiu haurà d’adaptar les mesures anunciades a les seves circumstàncies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics