La Festa Major de Palafolls tira endavant amb un programa adaptat a la normativa

El grup Oques Grasses, durant la seva actuació a la Festa Major de Palafolls 2019 - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
El grup Oques Grasses, durant la seva actuació a la Festa Major de Palafolls 2019 – Foto: RP

Durant la setmana passada, l’Ajuntament de Palafolls informava a través de les seves xarxes socials dels preparatius de la propera Festa Major del setembre.

Enguany, la festa estarà inevitablement marcada pel coronavirus i els efectes que la pandèmia ha tingut a tots els nivells. El cultural no n’és una excepció, ni molt menys, i tot i que durant el mes d’agost Palafolls ha viscut diversos caps de setmana d’activitat cultural a diferents dels seus barris i urbanitzacions, les noves mesures de les autoritats per fer front a la propagació dels contagis deixen a l’aire qualsevol decisió en ferm sobre els actes previstos.

És previsible que alguns dels actes habituals de la Festa Major de Palafolls, com les barraques de l’AlterFesta o el pregó participatiu amb la ciutadania, no apareguin al cartell d’enguany, almenys en el format habitual fins ara, però els diferents departaments del consistori palafollenc sí que han estat treballant en la preparació d’una celebració festiva adaptada a les circumstàncies.

En una entrevista a l’Informatiu de Ràdio Palafolls, la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Susanna Pla, ha assegurat que, si no hi ha una evolució negativa de la situació, els actes podran tirar endavant també amb les noves mesures anunciades pel govern, ja que les activitats s’han dissenyat en base a les actuals circumstàncies.

La regidora de Cultura i Festes ha explicat que els preparatius dels actes s’han fet intentant readaptar activitats que es feien fins ara i que s’han pogut tornar a programar amb l’esforç de les diferents entitats que les impulsen. És el cas, entre altres, de l’Assassí de la Safanòria de l’Esplai, que Pla ha avançat que es tornarà a organitzar enguany amb un nou format, així com altres esdeveniments que ha calgut replantejar.

La regidora de Cultura i Festes ha assegurat que la voluntat és preparar els actes en base a les normatives sanitàries, ja que consideren que el coronavirus «ha vingut per quedar-se» i que cal adaptar els actes a la realitat actual perquè la població pugui gaudir-los amb seguretat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics