S’aixequen en dos mesos més d’una trentena d’actes per accedir al delta de la Tordera a Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A finals d’abril, els ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar tancaven els accessos al delta de la Tordera, una zona que quedava restringida per tal de protegir la fauna i la flora de l’espai davant del desconfinament progressiu que començava a aplicar-se a la ciutadania.

Des de llavors, han estat diverses les persones que no han fet cas del tancament i que han accedit a la zona del delta tot i estar prohibit, motiu pel qual les policies locals de Blanes i de Malgrat han hagut d’aixecar actes denúncia als qui incomplien la mesura.

Des del mes de maig, la Policia Local de Blanes, que treballa coordinadament en aquest àmbit amb el cos de Malgrat, ha fet més d’una cinquantena d’actuacions de control a la zona, i des de principis de juliol i fins a dia d’avui s’han registrat més de 30 actes a persones que no respectaven la zona acotada.

Joan Garcia, cap de la Policia Local de Blanes, ho ha explicat en declaracions a aquesta emissora.

Durant aquests mesos, els agents de l’autoritat han estat controlant la zona no només pels accessos prohibits de persones sinó també per vetllar per l’estat dels tancaments i les delimitacions físiques que impedeixen el pas de la gent a l’espai.

Garcia explica que no s’han aixecat denúncies cada dia, però sí cada setmana, degut als controls rutinaris fets a la zona i també de les actuacions fetes després d’avisos rebuts.

Per la seva banda, durant l’última setmana la Policia Local de Malgrat ha informat de diverses denúncies fetes a persones que havien accedit a la zona protegida del delta, algunes de les quals veïnes del mateix municipi. Segons han informat fonts de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, durant aquest mes d’agost s’han interposat un total d’11 denúncies.

Durant aquest temps han estat diverses les denúncies fetes a les xarxes socials de persones que se saltaven la prohibició malgrat ser una zona on hi han nidificat aus i on s’han arribat a detectar espècies de flora considerades com a extingides, com el capironat marí, o de fauna amenaçada, com el corriol.

 

 

 

Foto de portada: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics