Els alcaldes i alcaldesses del Maresme posen en comú les inquietuds davant del retorn a les aules

Aula de l'Institut de la Font del Ferro - Foto: blanesaldia.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les escoles no són, per si soles, un risc de contagi i, per tant, poden ser un àmbit segur. Aquesta és una de les qüestions que es van posar damunt la taula durant la reunió d’ahir entre alcaldes i alcaldesses de la nostra comarca amb el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, i representants d’Educació i Salut.

A la reunió es va debatre entorn a les mesures adoptades als centres educatius, assegurant que s’han pres amb més coneixement sobre el comportament de la pandèmia respecte al que es tenia fa uns mesos, així com tenint en compte les característiques de cadascun dels centres.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, un dels assistents a la trobada d’ahir, ha explicat que un dels punts que també es va posar damunt la taula és que les escoles no es tancaran, encara que es torni a moments complexos, per evitar les conseqüències que podria tenir aquesta decisió tant pels alumnes com també a nivell social i econòmic.

Alemany ha dit que, per adaptar els centres a les circumstàncies actuals, cal un reforç a nivell de professorat que encara no s’ha vist. En aquest sentit, assegura que encara hi ha neguit i incertesa per poder actuar de forma adequada i amb totes les garanties sanitàries.

Un altre punt en comú que es va posar damunt la taula va ser el de les activitats extraescolars i l’adaptació als grups tancats amb els quals es treballarà als centres educatius. En aquest sentit, tot i que els alcaldes assumeixen que hi haurà contagis, es vol posar el focus en com s’hi reacciona.

D’altra banda, Alemany ha dit que es va plantejar també un neguit compartit entorn a les actuacions que cal fer per adaptar els espais de les escoles, una qüestió sobre la qual l’alcalde assegura que a Palafolls ja s’han fet les adequacions pertinents, sense entrar en detalls concrets. En aquest cas, demà dijous està previst que l’Ajuntament i els centres educatius presentin com serà el retorn a les aules al nostre municipi. Sobre això, Alemany ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a les famílies.

La presentació sobre el retorn escolar a Palafolls es farà demà a les 11 del matí a l’ajuntament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics