URGENT

Malgrat convoca ajuts pels comerciants afectats pels coronavirus

Compartiu aquesta història

A l’igual que ja han fet altres municipis, com Palafolls, Malgrat de Mar impulsa ara una línia d’ajuts directes a comerços del municipi que van veure afectada la seva facturació per culpa de la pandèmia durant el confinament.

El termini per sol·licitar una subvenció econòmica, que pot arribar a ser de 500€,  és fins a finals de mes. El consistori hi destina 80.000€, uns diners que volen ajudar al teixit comercial per fer front a la crisi econòmica que ha provocat per l’emergència viscuda durant la primavera amb la COVID-19. 

Aquestes ajudes han de permetre pagar únicament un màxim del 50% de les despeses de lloguer o d’hipoteca del local de l’activitat o les quotes de la Seguretat Social. De fet la quantia de l’ajut es determinarà en funció de les de les despeses en aquests dos àmbits degudament presentades en la sol·licitud. L’import final de la subvenció serà del 50% de les despeses justificades i fins un màxim de 500€.

El consistori permet demanar aquest ajut a aquells petits comerços, de no més de 5 treballadors, que estiguin al dia de les obligacions tributàries i que hagin vist rebaixada la seva facturació almenys en un 50% entre els mesos d’abril i maig. En les seves bases, però, el consistori no indica si la comparació és amb mesos anteriors o  en comparació amb el mateix període de l’any passat.

L’ajuntament també permet demanar aquesta ajuda als establiments que, per ser essencials, es van mantenir oberts com benzineres, comerços minoristes de begudes o alimentació, farmàcies o bugaderies entre d’altres.

No podran concórrer a aquesta línia d’ajuts, a fons perdut, aquells establiments que ja tinguin altres subvencions o ajudes del consistori.

A Palafolls, on es preveien ajuts de fins a 1000€ per empresa, es van fer una 50a de demandes i es van acabar aprovant 27.000€ en subvencions a fons perdut.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics