URGENT

El delta de la Tordera podria convertir-se en una reserva natural

Compartiu aquesta història

Aquesta és la intenció amb què treballen els ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes, amb l’objectiu de donar un grau més de protecció a la zona, on enguany s’ha produït una regeneració del delta i hi ha aflorat la fauna i la flora d’una manera notable arran del confinament.

Des del consistori malgratenc, el portaveu del govern Jofre Serret ha explicat en declaracions a aquesta emissora que la intenció és que l’espai, que ja té la qualificació de zona C1 dins del POUM de Malgrat, passi a ser una reserva natural.

Per fer aquesta sol·licitud, Serret argumenta que cal també la voluntat del consistori de Blanes, ja que considera que cal anar de la mà a l’hora d’impulsar les gestions necessàries.

El portaveu malgratenc explica que ara cal estudiar quina és la manera de procedir, i explica que el pas a reserva natural permet dotar l’espai de molta més protecció, i per tant permet protegir-lo millor, sobretot després dels canvis experimentats enguany. Serret ha apuntat també que, si s’aconsegueix, caldrà fer compatible la nova consideració de l’espai amb les activitats que s’hi duen a terme.

La mateixa voluntat s’ha expressat des de l’Ajuntament de Blanes, des d’on la regidora de Medi Ambient Marina Vall-Llosada ha explicat també a aquesta emissora que l’objectiu de la petició és dotar de més protecció una zona amb una gran biodiversitat.

Vall-Llosada ha explicat que actualment els dos consistoris estan treballant conjuntament cap a aquesta petició, i ha informat que divendres se celebrarà una reunió entre les dues administracions per posar damunt la taula els següent passos a seguir.

Des de l’Ajuntament de Blanes s’afirma que, tot i que la zona ja estigui emparada per lleis, cal fer passos per implementar-hi realment les mesures per protegir-la.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics