El delta de la Tordera podria convertir-se en una reserva natural

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta és la intenció amb què treballen els ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes, amb l’objectiu de donar un grau més de protecció a la zona, on enguany s’ha produït una regeneració del delta i hi ha aflorat la fauna i la flora d’una manera notable arran del confinament.

Des del consistori malgratenc, el portaveu del govern Jofre Serret ha explicat en declaracions a aquesta emissora que la intenció és que l’espai, que ja té la qualificació de zona C1 dins del POUM de Malgrat, passi a ser una reserva natural.

Per fer aquesta sol·licitud, Serret argumenta que cal també la voluntat del consistori de Blanes, ja que considera que cal anar de la mà a l’hora d’impulsar les gestions necessàries.

El portaveu malgratenc explica que ara cal estudiar quina és la manera de procedir, i explica que el pas a reserva natural permet dotar l’espai de molta més protecció, i per tant permet protegir-lo millor, sobretot després dels canvis experimentats enguany. Serret ha apuntat també que, si s’aconsegueix, caldrà fer compatible la nova consideració de l’espai amb les activitats que s’hi duen a terme.

La mateixa voluntat s’ha expressat des de l’Ajuntament de Blanes, des d’on la regidora de Medi Ambient Marina Vall-Llosada ha explicat també a aquesta emissora que l’objectiu de la petició és dotar de més protecció una zona amb una gran biodiversitat.

Vall-Llosada ha explicat que actualment els dos consistoris estan treballant conjuntament cap a aquesta petició, i ha informat que divendres se celebrarà una reunió entre les dues administracions per posar damunt la taula els següent passos a seguir.

Des de l’Ajuntament de Blanes s’afirma que, tot i que la zona ja estigui emparada per lleis, cal fer passos per implementar-hi realment les mesures per protegir-la.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics