Palafolls instal·larà 11 càmeres de videovigilància i de lectura de matrícules al polígon nord

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
RP

L’Ajuntament ja té a punt el projecte de construcció de l’obra civil i la infraestructura per instal·lar càmeres de videovigilància a la zona industrial nord del nostre municipi. Es tracta d’un desplegament d’aparells com els que ja operen a diversos punts del municipi i que formarà una xarxa de càmeres de control i lectura de matrícules, per tal de poder detectar tots els vehicles que entren, surten i circulen per qualsevol dels vials dels diferents sectors industrials.

Segons s’exposa al projecte, s’han detectat fins a 11 emplaçaments diferents per on es pot accedir amb vehicle rodat als diferents polígons del sector. A tots aquests punts, el consistori els dotarà de xarxa de telecomunicacions i una xarxa de subministraments elèctric per alimentar les càmeres.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palafolls, Jordi Villaret, el projecte s’engloba dins de les actuacions del sector industrial nord i també dins del conveni amb l’empresa Bershka, que aporta una part de la subvenció del vial que connectarà la zona amb la N-II. Villaret destaca també que les 11 càmeres se sumaran a la xarxa de videovigilància i de lectura de matrícules que ja opera des de fa uns mesos en diferents punts del municipi.

El consistori preveu instal·lar les càmeres en punts d’accés del polígon des de diferents extrems, tant per on hi ha accessos de la carretera N-II com per camins rurals que provenen de Mas Carbó, Can Mora o els camins del veïnat de Casanons o de la Riera Mas Reixac, entre altres.

El nou sistema de càmeres de videovigilància i de lectura de matrícules del polígon estarà connectat a la xarxa de fibra òptica, que farà arribar les dades a les dependències de la Policia Local de Palafolls, on està centralitzat el sistema de videovigilància municipal.

Villaret no ha volgut concretar quan entraran en funcionament els aparells, la posada en marxa dels quals dependrà de com avanci tot el projecte del polígon. El regidor, d’altra banda, ha afegit també que la posada en marxa de les càmeres de vigilància d’abocaments de residus és un “exercici pendent”. Tot plegat, segons exposa Villaret, està pendent també de la connectivitat dels aparells.

Segons s’informa al projecte, es preveu que l’execució de les obres d’instal·lació de les càmeres, així com la seva connexió elèctrica i la de la fibra òptica, tingui un termini estimat de 6 setmanes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics