Terminis confusos sobre la construcció del pont sobre la Tordera

Foto: Delegación del Gobierno en Cataluña - Twitter: @DeleGobCataluna
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Delegación del Gobierno en Cataluña – Twitter: @DeleGobCataluna

Ahir dimecres, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, visitava les obres de construcció del nou pont ferroviari sobre la Tordera que ha de connectar de nou Malgrat de Mar i Blanes. La visita, que no havia estat comunicada oficialment als mitjans locals, la va fer acompanyada d’altres representants del govern central i de responsables d’Adif.

Segons ha afirmat la pròpia Delegació del Govern a Catalunya, la construcció del pont “ja ha finalitzat”, i l’objectiu és “restablir el trànsit ferroviari entre Malgrat i Blanes a finals d’any, complint amb els compromisos establerts”. Aquesta afirmació, però, contrasta amb les previsions que la mateixa Cunillera feia ahir sobre el terreny, i que recullen diversos dels mitjans presents. Segons va afirmar la delegada del govern, les obres acabaran el novembre, explicant que durant un temps posterior encara no hi haurà servei perquè s’estaran fent les proves de seguretat. Per la seva banda, l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, afirmava a través d’un tuit que el pont s’acabarà “a finals d’any”.

Segons informa l’Ajuntament de Malgrat de Mar, tant Cunillera com el director general de Conservació i Manteniment d’Adif, Àngel Contreras, la previsió que hi ha sobre la taula és que la línia de rodalies entre Malgrat de Mar i Blanes es restableixi “abans de finals d’any”.

Per tot plegat, doncs, es preveu que abans d’encetar el nou 2021 tornin a circular trens entre els dos municpis veïns, després de pràcticament un any sense circulació per l’esfondrament de l’antic pont, en funcionament des de 1954 i que va fer caure el desbordament del riu Tordera durant el temporal Gloria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics