URGENT

Malgrat convoca de nou un ple telemàtic per una moció contra la inhabilitació de Torra

Compartiu aquesta història

El consistori malgratenc ha convocat d’urgència per aquest vespre una sessió extraordinària del ple per tal de tractar una moció de rebuig a la sentència d’inhabilitació del president Quim Torra. És una proposta conjunta presentada per ERC, a l’oposició, i JuntsxCatalunya-Malgrat ens Mou, soci de govern dels socialistes al municipi veí.

Abans de ser tractada la moció, caldrà que els grups municipals validin la urgència en la convocatòria de la sessió, que es fa a 15 dies de la data habitual dels plens ordinaris.

Aquesta sessió, però, no es farà a la sala de plens sinó que l’alcalde de Malgrat ha convocat el ple de forma telemàtica, és a dir, amb cada regidor connectat des de casa seva per internet.

El consistori malgratenc ja té experiència en la celebració d’aquests plens a distància ja que,  en plena pandèmia, les sessions de maig i juny es van fer telemàticament. Els plens de juliol, agost i setembre ja s’havien tornat a fer presencials.

Segons fonts consultades per aquesta emissora, el consistori farà sessió telemàtica de nou, ja que entén que l’actual restricció de trobades d’un màxim de 6 persones afecta, també, als plens municipals.

L’actual normativa permet fer reunions de més de 6 persones en l’àmbit de l’educació i del treball, però segons les mateixes fonts de l’Ajuntament de Malgrat, els serveis jurídics del consistori hi veuen un buit legal en els plens municipals, ja que en el cas de Malgrat només tenen contracte laboral el govern i els portaveus i no la vintena de persones que assisteixen habitualment al ple.

No és el mateix criteri que seguirà Palafolls, que ja ha convocat un ple extraordinari i presencial per aquest proper dimarts al matí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics