Rescaten sa i estalvi un windsurfista a Blanes

Simulacre de salvament a Blanes - Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Simulacre de salvament a Blanes – Foto: Ajuntament de Blanes

Ensurt aquest cap de setmana a la costa de Blanes, després que es perdés la pista a una persona que estava practicant windsurf al litoral i blanenc i a qui es va perdre la pista quan estava a la zona de la desembocadura de la Tordera.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, pocs minuts després de les 4 de la tarda el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya va contactar amb la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes per donar l’avís de la desaparició, iniciant-se un operatiu en què hi van participar efectius d’emergència de Blanes i l’helicòpter de Salvament Marítim.

Mentre l’helicòpter es dirigia cap a Blanes, l’embarcació lleugera de rescat de Protecció Civil Blanes va salpar en direcció a la zona indicada, i entorn a ¾ de 5 va afegir-se a les tasques l’aparell de Salvament Marítim, que rastrejava des de l’aire. Pels volts de les 5 de la tarda, des del Club de Vela Blanes es va comunicar que havien rescatat una persona a la mar, coincidint amb la identificació que s’havia donat des del telèfon d’emergències 112.

Segons informa el consistori blanenc, el windsurfista va ser rescatat sa i estalvi. L’esportista va manifestar haver patit “un gran ensurt” en veure que perdia el control de la seva taula i va haver de ser atès per una lleugera hipotèrmia.

Casualment, tres dies abans d’aquest rescat, tan l’helicòpter de Salvament Marítim com l’embarcació de Protecció Civil van treballar conjuntament en un simulacre al mateix litoral de Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics