Palafolls promou l’ús d’una app per combatre el mosquit tigre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls anunciava aquest estiu la participació en un projecte que té per objectiu detectar els tipus de mosquit presents al nostre municipi i el motiu de la seva presència. Es tracta d’una iniciativa de ciència ciutadana impulsada des del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), i que s’ha dividit en dues fases. La primera s’ha dedicat a recollir i analitzar els insectes, mentre que la segona, que ja fa uns dies que s’ha iniciat, inclou directament la participació de la ciutadania.

En aquest segon punt del projecte s’està promovent l’ús d’una aplicació per a telèfons intel·ligents i tauletes anomenada “APP Mosquito Alert”, una app amb diverses funcionalitats. D’una banda, es poden enviar fotos de mosquits per notificar la seva presència; també es pot avisar en cas de rebre una picada, així com també es pot alertar de la troballa d’un lloc de cria de l’insecte. L’aplicació també permet a l’usuari consultar totes les observacions disponibles i, a més, rebre notificacions dels experts.

Aleix Freixa és regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

L’aplicació, que és gratuïta, es pot trobar tant per a Android com per a iPhone, i vol servir especialment per a poder combatre la presència del mosquit tigre al municipi, on té una afectació notable en embornals o zones amb petites acumulacions d’aigua.

De fet, el regidor explica que el projecte està servint per detectar zones concretes de Palafolls on hi ha una afectació especial del mosquit, i afegeix que permetrà desenvolupar una campanya de cara a l’any vinent per focalitzar les actuacions als llocs amb més presència de l’insecte i que siguin més efectives.

Des de l’Ajuntament de Palafolls s’insisteix a la ciutadania perquè es pari atenció en llocs on poden haver-hi acumulacions d’aigua durant com a mínim 10 dies, com poden ser pneumàtics, gerros, llaunes de beguda, cendrers, joguines, bidons, galledes, pots, platets de test, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics