Palafolls només vacunarà de la grip durant 10 hores i mitja a la població en general

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El coronavirus ha trastocat també la tradicional campanya de vacunació contra la grip estacional. Enguany, com ja va anunciar RP fa unes setmanes, la vacunació contra la grip  no es farà al CAP de salut, com és habitual, sinó que es descentralitzarà i es farà en dos centres diferents: Els ciutadans del centre i Santa Maria es vacunaran al Casal d’avis del centre, mentre que a Sant Lluís, es vacunarà al casal d’avis del barri, a la fàbrica el Forroll.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’ens que gestiona el CAP de Palafolls, ha retallat, però, els horaris de vacunació i al nostre municipi només es podrà vacunar durant poc més de 10hores en total repartides en tres dies.

Al casal d’avis del centre atendrà dimecres vinent, dia 21 en horari de tarda, de 4 a 2/4 de 8 i el dimarts següent, dia 27, en torn de matí  de quarts de 10 a 1.

A Sant Lluís només es podrà vacunar un dia. Serà el dimecres 28 en horari de tarda.

En total seran 10 hores i mitja per vacunar a tota la població de risc del nostre municipi, que habitualment ronda el miler de persones, com són gent gran o persones amb patologies prèvies i, en definitiva, a la població en general. A banda, es destinaran també altres hores a la vacunació de col·lectius professionals com sanitaris, policies o docents.

Per vacunar-se a Palafolls cal demanar cita prèviament. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha delegat la gestió de les cites a l’Ajuntament, per la qual cosa cal trucar al consistori per poder demanar dia i hora de vacunació. Es donen una 60a de cites cada hora.

Degut a l’alta demanda de persones que han trucat al consistori palafollenc, les línies no han pogut atendre a totes les peticions, per la qual cosa alguns veïns s’han dirigit personalment a les dependències municipals per demanar la seva cita. Alguns d’ells han parlat amb els micròfons de RP.

Per poder resoldre l’alt nombre de peticions, aquest mateix matí el consistori ha reforçat l’atenció al públic amb més personal.

En altres municipis veïns es dedicaran més hora que a Palafolls. A Malgrat es destinaran a la campanya de vacunació el triple d’hores, 36, mentre que a Calella o Lloret es vacunarà cada dia entre setmana durant més d’un mes.

Des que divendres, la Corporació de Salut va anunciar aquestes novetats, el telèfon del consistori no ha parat de rebre trucades demanant cita per vacunar-se.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics