El sector de la restauració veu amb preocupació les noves mesures del Govern

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Govern ha ordenat el tancament de bars i restaurants. Les mesures entraran en vigor la nit de dijous a divendres i duraran 15 dies. Els establiments només podran fer menjar per emportar i donar servei de menjar a domicili.

Ho explicava així en roda de premsa, aquest migdia, el vicepresident del Govern en funcions de president Pere Aragonès.

El president de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Palafolls, Francesc Tresserras, afirma que tothom s’ha d’adaptar a les mesures per fer front a la pandèmia, però demana “coherència” a les autoritats a l’hora d’aplicar les mesures. En aquest sentit, lamenta que s’hagin aplicat restriccions horàries que considera incongruents i que s’apliquin restriccions que acaben afectant, especialment, als locals més petits.

Tresserras assegura que l’angoixa que viu el sector es deu a la incertesa sobre si seran realment només 15 dies els que s’acabin aplicant realment.

Davant del tancament de bars i restaurants, el sector de la restauració ja ha avisat que recorrerà a la justícia la decisió, demanant com a mesura cautelaríssima la suspensió d’una resolució que considera “desproporcionada i arbitrària”. Des del sector de la restauració demanen que no se’ls castigui més, i qüestionen l’efectivitat de la mesura de tancament de bars i restaurants, demanant que es posi l’ull en altres àmbits, com el de la vida privada, on creuen que cal buscar el focus de contagis.

El Govern vol endurir les mesures davant l’increment de contagis -avui hi ha més d’un miler de persones ingressades en tot el territori- i davant d’un risc de rebrot a Catalunya que, avui dimecres, ja s’enfila fins als 362 punts.

 

Més limitacions

El Govern català ha decidit també limitar l’aforament del comerç al 30%, i ha anunciat que hi haurà controls específics als comerços de més de 400 metres quadrats o centres comercials, a excepció de la venda de productes de primera necessitat. La limitació d’aforaments també afectarà als mercats ambulants.

Se suspenen també congressos, convencions i fires, i es tanquen les sales de jocs. Cinemes i teatres podran continuar oberts amb un 50% de l’aforament, de la mateixa manera que gimnasos i locals esportius, sempre amb cita prèvia.

També s’ha anunciat el tancament de parcs i jardins a les vuit del vespre, així com abaixen la persiana els establiments d’oci infantil.

A nivell educatiu, a les universitats comencen demà dijous les classes teòriques virtuals, mantenint les pràctiques presencials. Aquesta mesura, que no agrada als estudiants i que es mantindrà durant 15 dies, pretén reduir la mobilitat i, en conseqüència, els contagis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics