Homenatge a Palafolls al president Lluís Companys en el 80è aniversari del seu afusellament

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta propera matinada es commemoren els 80 anys de l’afusellament del president Companys al Castell de Montjuïc.

Una efemèride que a Palafolls també es commemorarà amb un acte d’homenatge al president condemnat i afusellat pel franquisme. Serà amb un acte senzill que es durà a terme davant del monument que, des de fa uns anys, està dedicat a la figura del president davant de l’Skate Park.

Segons explica el consistori, l’acte començarà a la mateixa hora en la que es va afusellar a Companys, a 2/4 de 7 del matí i inclourà una ofrena floral, la lectura d’un manifest i la interpretació d’una peça musical.

Companys va ser detingut a França l’agost de l’any 1940 i va ser condemnat a mort el 14 d’octubre d’aquell any. L’endemà, a primera hora, va ser afusellat al fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc.

No és la primera vegada que es fa un homenatge al president Companys, però ja feia uns anys que no es realitzava l’acte institucional a peus del monument.

L’acte és obert a tothom i es preveu que no duri més de 20 minuts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics