Malgrat prepara les 4es Jornades Mines de Can Palomeres, previstes per finals de mes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les Jornades Mines de Can Palomeres arriben enguany a la seva 4a edició i tindran lloc els dies 24 i 25 d’octubre. Aquest cop giraran a l’entorn de dues publicacions recents d’autors malgratencs. D’una banda, el resultat de la beca d’investigació sobre la Pilona, a càrrec de Marc Martín, i de l’altra l’opuscle sobre les Mines de Can Palomeres de Vicenç Bayarri.

Segons ha informat el consistori malgratenc, el jove ambientòleg malgratenc Marc Martín va guanyar al 2018 la 13a Beca amb la seva proposta “La Pilona de Malgrat de Mar. Història, futur i característiques ecològiques d’un sistema natural aïllat”, que era el seu treball de fi de Grau. La seva investigació ha donat pas al llibre La Pilona de Malgrat de Mar.

D’altra banda, l’opuscle de Vicenç Bayarri és una explicació minuciosa de què era i com funcionava La Pilona, acompanyada de fotografies que il·lustren a la perfecció com era d’important aquesta plataforma per a l’activitat de les Mines de Can Palomeres.

Segons informa l’Ajuntament de Malgrat, la quarta edició de les jornades també inclou una conferència-col·loqui sobre les pandèmies i la biodiversitat amb el doctor en Biologia Jordi Serra-Cobo, responsable dels estudis de la colònia de ratpenats de les Mines de Can Palomeres des de fa 30 anys. D’altra banda, les jornades inclouran també la presentació de les dades obtingudes pels voluntaris del projecte Ciència Ciutadana de l’Ajuntament sobre els ratpenats i una xerrada sobre les mines.

Les 4es Jornades Mines de Can Palomeres, organitzades per les regidories de Medi Ambient, Patrimoni, Arxiu i Comunicació de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, es faran als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i les places són limitades. Es prendran totes les mesures de prevenció i seguretat davant la Covid-19, i en cas de pluja les activitats es faran a la sala d’actes Joaquim Garriga de l’Arxiu Municipal. Les jornades es podran seguir també en directe a través de la pàgina Facebook de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics