Palafolls reivindica la figura de Companys

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: RP

Avui fa 80 anys de l’afusellament del president Lluís Companys al Castell de Montjuïc, i aquest matí, a la mateixa hora en què va ser assassinat, l’Ajuntament de Palafolls ha organitzat un acte d’homenatge al president republicà.

A quarts de 7 del matí, una quinzena de persones, entre elles tot el govern local, s’ha reunit entorn al monument erigit en memòria de Companys, davant de l’Skate Park. Durant l’acte, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha destacat la figura de Companys i ha retret a l’Estat Espanyol que encara no hagi restituït l’expresident i demanat perdó per l’afusellament de fa 80 anys a mans del franquisme.

Segons Alemany, l’actual estat espanyol encarà té una “pulsió feixista” que li impedeix avançar i que explicaria la situació actual amb persones exiliades o empresonades per motius polítics.

Segons l’alcalde, la democràcia a Espanya permet la persecució de les idees, i no només les independentistes.

Després de la interpretació del Cant dels Ocells, l’acte ha continuat amb l’ofrena floral i la lectura del manifest, a càrrec de la primera tinent d’alcalde, Susanna Pla, que ha repassat la vida de Companys, destacant el sentit de la responsabilitat de l’expresident, a qui s’ha definit com a referent al moviment republicà.

El manifest recorda que França i Alemanya ja van demanar perdó per la seva implicació en la detenció de Companys a l’agost del 40 a França i la seva extradició a l’Espanya franquista.

 

Veu l’acte que hem transmès en directe aquest matí:

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics