El govern no preveu incrementar impostos i taxes locals per l’any que ve

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta propera setmana està previst que es faci el ple d’ordenances fiscals en el qual quedaran fixats els tributs locals de cara a l’any vinent.

Segons avança l’alcalde de Palafolls, i alhora regidor d’Hisenda, Francesc Alemany, la voluntat del govern local és no augmentar els impostos i taxes locals pel proper any, atenent a la complicada situació econòmica que es planteja per culpa de la Covid-19.

Això vol dir que l’IBI, l’impost de circulació o la taxa d’escombraries, entre d’altres, es mantindran igual que aquest any.

El que sí es modificarà serà l’aplicació de bonificacions perquè siguin progressives, és a dir, que s’apliquin amb un escalat de diferents graus segons les necessitats. És una de les reivindicacions que van fer algunes famílies nombroses i monoparentals que l’any passat es van queixar pels canvis introduïts en les bonificacions de l’IBI. També s’adaptaran algunes ordenances a les noves circumstàncies marcades per la pandèmia.

El govern municipal és conscient que el coronavirus també deixarà les arques municipals molt minvades. La previsió que fa ara el consistori és que enguany deixarà d’ingressar entorn a 1 milió 200 Mil euros, més d’un 10% del pressupost municipal, sobretot per la manca d’ingressos en serveis com la llar d’infants o l’Escola de Música i Dansa durant el confinament, o serveis que han quedat molt tocats per la pandèmia, com la piscina municipal.

Si no hi ha cap canvi, el proper dijous a la tarda se celebrarà la sessió ordinària del ple de l’Ajuntament en la qual es discutiran les ordenances i les noves bonificacions que presentarà el govern.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics