Demanen 3 anys de presó i inhabilitació per dos regidors de Pineda i el cap de Policia Local per la polèmica dels hotels

Agents de la Policia Nacional abandonen els hotels de Pineda - Ràdio Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Agents de la Policia Nacional a Pineda – Ràdio Palafolls

La Fiscalia de Barcelona ha demanat 3 anys de presó i també d’inhabilitació per l’exregidora Carme Aragonès i el regidor Jordi Masnou, del PSC de Pineda, així com pel cap de la Policia Local de Pineda, per les presumptes coaccions a dos hotels del municipi on s’allotjaven efectius de les forces de seguretat desplaçats a Catalunya pel referèndum de l’1-O.

Segons l’escrit del fiscal, els acusats es van presentar en un dels establiments amb el “ferm despropòsit” d’amenaçar els propietaris de la cadena hotelera, “prevalent-se de l’autoritat que representaven”, per tal que expulsessin als agents que allotjaven als seus establiments.

Segons la Fiscalia, la regidora Carme Aragonès -que actuava com a màxima autoritat municipal en absència de l’alcalde-, va dirigir-se al director de l’Hotel Checkin Pineda amb Jordi Masnou i el cap policial per demanar que desallotgessin de les instal·lacions els efectius de la Policia Nacional. Segons recull al fiscal, davant d’aquesta exigència el director la va posar en contacte telefònic amb el gerent de la cadena, que li va manifestar la seva negativa a complir amb la petició, al·legant que “no hi havia cap problema amb els agents”.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Pineda ha emès un comunicat en què demana “el màxim respecte per la justícia i per les resolucions judicials i, alhora, per la presumpció d’innocència dels encausats”, a la vegada que també afirma que la voluntat dels regidors i del cap policial va ser la de “realitzar actuacions tendents a millorar la situació de tensió ciutadana que es vivia els primers dies d’octubre al municipi”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics