El Pompidou de París exposa unes maquetes i uns esbossos de la Passera de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Maqueta de la Passera

El centre cultural parisenc fa un reconeixement a la trajectòria del despatx d’arquitectes MIÀS de Barcelona, l’encarregat de dissenyar part de l’espai públic de Palafolls ja que és l’estudi que ha dissenyat la Passera entre el centre i Sant Lluís, la parada de bus situada a l’avinguda Costa Brava o part de la remodelació interior del casal de joves de Can Batlle.

Al Pompidou, un dels espais expositius més importants del món, es pot veure material més personal de l’arquitecte Josep Miàs en el procés de concepció i disseny d’algunes de les seves obres.

Són esbossos i maquetes de filferro a partir dels quals prenen forma alguna de les obres més característiques i premiades de l’arquitecte com el 22@plug-in Building, el mercat de la Barceloneta, la seu d’Andorra Telecom, però també de la Passera de Palafolls, aquest pont construït al 2014 per connectar la zona escolar amb el barri Sant Lluís salvant la carretera. La mostra s’acompanya d’una projecció audiovisual del procés de conceptualització i disseny dels projectes exposats  i d’altres que mostren l’obra acabada.

Segons explica l’arquitecte Josep Miàs a RP, la presència del nostre municipi a l’exposició és notòria ja que les projeccions audiovisuals també contextualitzen altres obres de l’estudi a Palafolls, com Can Batlle o la parada de bus.

En total 42 maquetes, 14 dibuixos i 18 gravats de l’arquitecte, que es poden veure ja al Pompidou i que, de fet, passaran a ser part de la col·lecció permanent del museu del centre cultural parisenc.

La Covid-19 ha endarrerit la mostra, que s’ha inaugurat aquest dimecres, i tampoc permet saber quants mesos estarà finalment en exposició. Sigui com sigui, Miàs espera que la pandèmia permeti fer una visita o alguna activitat al Pompidou amb representants de Palafolls.

El despatx d’arquitectes MIÀS ha mantingut una estreta relació amb Palafolls en els últims anys, sobretot gràcies a l’exalcalde de la nostra vila Valentí Agustí, però també amb el Maresme. De fet al Pompidou es poden veure també els projectes de la comunitat terapèutica a Calella o a Arenys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics