El canvi a l’horari d’hivern arriba aquesta propera matinada

Aquesta nit, quan siguin les 3, cal endarrerir els rellotges fins a les 2 - Foto: Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Aquesta nit, quan siguin les 3, cal endarrerir els rellotges fins a les 2 – Foto: Pixabay

Aquesta nit caldrà endarrerir una hora el rellotge. Al punt de les 3 de la matinada d’aquest dissabte a diumenge caldrà situar les broques del rellotge a les 2.

Igualment com l’any passat, el canvi continua envoltat pel debat sobre si convé o no mantenir aquest canvi d’hora. En aquest sentit, el Govern espanyol continua estudiant els efectes que tindria suspendre el canvi d’hora d’hivern i d’estiu i mantenir els rellotges durant tot l’any.

Si es mantingués sempre l’horari d’estiu, es calcula que en el moment del solstici d’hivern la sortida del sol seria a les 9 i 14 minuts, mentre que es pondria a les 18 i 25 minuts. Per contra, si es decidís mantenir l’horari d’hivern, al solsitici d’estiu el sol sortiria a les 5 hores i 17 minuts, i marxaria a les 20 hores i 22 minuts.

Tot i així, es preveu que fins el 2021 no hi hagi consens entre els experts per si cal efectuar aquesta suspensió o no. En cas que es decideixi eliminar el canvi horari, el d’avui o bé el del març de l’any que ve podrien ser els últims que s’efectuin.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics