Ajuts als bars, restaurants i centres d’estètica afectats per les noves restriccions

Bars tancats a Palafolls, a mitjans d'octubre - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A partir de demà dimecres es podran ja sol·licitar els ajuts que la Generalitat ha obert per les activitats de restauració i centres d’estètica i bellesa, afectats econòmicament per les restriccions aprovades fa 10 dies per tal d’intentar aturar els contagis de la Covid-19.

Aquests ajuts, que es materialitzaran en un màxim de 4.500 euros per negoci, està dirigit a professionals autònoms i PIMES del sector de la restauració, com ara bars, restaurants i cafeteries o centres d’estètica i bellesa. Són activitats afectades per les mesures restrictives dictades el 15 d’octubre. El món de la restauració ha hagut d’abaixar la persiana i només pot atendre a domicili o per endur, mentre que els centres d’estètica, excepte les perruqueries, han hagut de tancar per evitar el contacte entre persones.

Aquestes subvencions volen ajudar als negocis en les despeses vàries com lloguers, subministres, compra de mercaderies o despeses de gestoria que hagin tingut aquest any 2020 i que puguin acreditar mitjançant factures.

Les sol·licituds es poden formalitzar en els 15 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de la convocatòria o fins a exhaurir la dotació pressupostària de 40 milions d’euros que hi destina el govern català.

Segons expliquen les bases, els ajuts s’estudiaran i es lliuraran per estricte ordre de presentació i fins a exhaurir la dotació.

Les persones interessades en demanar aquesta subvenció a la Generalitat cal que utilitzin el model normalitzat de formulari de sol·licitud que es pot descarregar del web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. També trobareu l’enllaç al web de Ràdio Palafolls.

En la sol·licitud caldrà incorporar una declaració responsable en la qual el demandant assegura complir amb els requisits de les subvencions i també dues fotografies; una de la façana del negoci i una altra de l’interior.

Segons les bases només es permet una sol·licitud de beneficiari, pel que cada empresa o persona jurídica podrà presentar sols un negoci a aquests ajuts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics