Confinament perimetral per municipis els caps de setmana, i tancament de Catalunya entre setmana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Govern català havia anunciat més mesures per frenar l’augment de contagis de Covid-19 des les darreres setmanes, i després de decretar el toc de queda nocturn aquest passat diumenge, avui dijous ha anunciat finalment un enduriment de les restriccions.

L’executiu ha aprovat avui un confinament perimetral per municipis només durant els caps de setmana, que entrarà en vigor ja aquesta propera matinada de divendres. Entre divendres i dilluns a les 6 del matí, no podrà haver-hi mobilitat entre municipis. A banda, es tancarà Catalunya entre setmana. Això significa que entre setmana no es podrà sortir de Catalunya i els caps de setmana no es podrà sortir del nostre municipi. Tot i així, aquestes noves restriccions a la mobilitat no afectarien als desplaçaments per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones dependents.

Les noves mesures també estableixen una aturada de tota l’activitat cultural. Així, s’ha establert el tancament de teatres, cinemes i sales de concert. Els muesos, arxius i sales d’exposicions podran obrir al 33%, i les biblioteques només podran oferir el servei de préstec.

D’altra banda, es tancaran també gimnasos, i s’ha anunciat la suspensió les activitats esportives i extraescolars -en aquest cas, exceptuant les que es facin en grup bombolla dins les escoles.

En l’àmbit educatiu, s’ha optat perquè a partir de Batxillerat es faci un model híbrid combinant presencialitat i teleestudi, afectant també a la Formació Professional.

També s’ha ordenat el tancament dels centres comercials, exceptuant la part de supermercats, i els comerços de més de 800 metres quadrats, amb excepció dels d’alimentació i de serveis essencials. El petit comerç podrà continuar obrint amb un 30% de l’aforament.

Demà divendres farà 15 dies que es va donar l’ordre de tancar bars i restaurants, però aquests establiments continuaran tancats, ja que s’ha decidit prorrogar la mesura. A la vegada, però, s’ha decidit endarrerir l’hora límit d’entrega a domicili, que serà fins a les 23h.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics