URGENT

L’Ajuntament elabora un cens de comerços i de locals buits

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc ha anunciat l’elaboració d’un cens dels comerços existents al municipi per tenir informació detallada dels negocis que conformen el teixit comercial de Palafolls i poder classificar-los per sector i característiques. A la vegada, el cens vol servir també per comptabilitzar els locals buits existents a la nostra vila on ara mateix no s’hi desenvolupa cap activitat.

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Aleix Freixa, l’objectiu d’aquest cens es conèixer amb més precisió el tipus de comerç que hi ha Palafolls per poder enfocar les polítiques de suport que impulsa el consistori. En aquest sentit, Freixa afirma que es vol “rendibilitzar al màxim” els recursos públics destinats al suport del teixit de negocis palafollencs, especialment en un moment com l’actual.

La setmana passada, el consistori palafollenc ja va anunciar l’elaboració d’un altre cens del sector comercial, en aquest cas encarat a donar a conèixer els establiments de restauració que fan menjar per emportar i a domicili, i que es manté actiu i actualitzat en tot moment.

El regidor de Promoció Econòmica ha volgut també animar als mateixos bars i restaurants, així com centres d’estètica, a demanar els ajuts que ha ofert la Generalitat per pal·liar els efectes del tancament al qual estan sotmesos aquests negocis des de mitjans d’octubre. Els ajuts, que inicialment es podien començar a demanar ahir dimecres, no s’han pogut començar a tramitar fins aquest matí de dijous, després d’una demora per culpa d’un problema tècnic. Freixa ha recordat que els comerços palafollencs que tinguin dubtes a l’hora de fer les sol·licituds poden demanar suport a l’àrea de Promoció Econòmica.

Els ajuts donaran un màxim de 4.500 euros per negoci, i estan dirigits a professionals autònoms i PIMES del sector de la restauració, com ara bars, restaurants i cafeteries o centres d’estètica i bellesa, que s’han vist obligats a abaixar la persiana per les restriccions dictades pel Govern. Segons s’especifica a les bases, els ajuts s’estudiaran i es lliuraran per estricte ordre de presentació i fins a exhaurir la dotació de 40 milions d’euros que s’hi ha destinat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics