Malgrat tira endavant, finalment, amb la construcció de 46 pisos de lloguer social

Foto: Visoren S.L.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Visoren S.L.

L’Ajuntament de Malgrat de Mar va celebrar, de forma extraordinària i urgent, un ple per aprovar l’aixecament de la suspensió del contracte de concessió d’obra pública sobre una finca on s’hi volen construir habitatges socials.

Segons informa el consistori, la previsió d’inici de construcció dels primers pisos socials de Malgrat de Mar es remunta a l’any 2009, després que un any abans s’adjudiqués la concessió de 46 habitatges a l’empresa Visoren S.L. L’arribada de la crisi, però, va provocar que l’empresa demanés una suspensió de l’execució del contracte, quedant el projecte aturat.

Segons explica l’ajuntament, el contracte s’ha anat prorrogant fins que Visoren S.L. ha demanat l’aixecament de la suspensió, juntament amb un estudi de viabilitat per reprendre el projecte. El consistori va convocar per ahir mateix el ple, amb caràcter urgent, perquè just avui s’acabava el termini per presentar una sol·licitud de finançament de l’Institut Català de Finances.

La sessió d’ahir al vespre va debatre i aprovar també que el termini d’execució de les obres sigui de 27 mesos i una fase de l’explotació de l’obra pública de 35 anys. També s’ha donat llum verda al projecte constructiu, el qual ha estat adaptat i actualitzat, s’ha aprovat l’estudi de viabilitat econòmic i financer del contracte i s’ha fixat la renda inicial de la cessió d’ús dels habitatges, que serà una quantitat mensual de 5,91 euros per cada metre quadrat de superfície útil i la renda anual de 70,92 euros per cada metre quadrat de superfície útil d’habitatge.

El ple d’ahir va aprovar l’aixecament de la suspensió del contracte amb els vots a favor del PSC, JxC-Malgrat ens Mou i junts per Malgrat, i amb l’abstenció d’ERC i la CUP.

D’aquesta manera, Malgrat comptarà finalment amb 46 habitatges de lloguer social, un pas que des del govern local consideren molt necessari, ja que fins ara el municipi no ha comptat amb cap parc d’aquest tipus d’habitatge.

Precisament, l’empresa Visoren S.L., encarregada de la promoció malgratenca que ara s’ha desencallat, és la mateixa que gestiona des de fa 7 anys els 38 pisos de lloguer social que hi ha a Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics