El sector agrari de la baixa Tordera es conjura per potenciar el producte local

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir al vespre es va presentar al Teatre de Palafolls el Pla de Gestió de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, que vol agrupar l’activitat agrícola dels municipis de Blanes, Tordera, Malgrat, Santa Susanna i Palafolls amb el suport dels seus ajuntaments i de les Diputacions. El document presentat ahir recull les inquietuds detectades en el procés d’elaboració, i proposa una seixantena d’actuacions per començar a caminar.

Davant d’una trentena de persones es va explicar la història de creació d’aquest Espai Agrari de la Baixa Tordera i el procés d’elaboració del Pla de Gestió. Els responsables de la Diputació de Barcelona, ens que ha guiat en l’elaboració del pla, resumien les línies estratègiques en gestionar els recursos, serveis i infraestructures, preservar i connectar l’espai agrari amb les ciutats, promoure el producte o participar activament en la governança de l’espai agrari.

Entre els assistents, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, que recorda que a Catalunya no hi ha gaires indrets agrícoles com el del Delta de la Tordera, i que assegura que cal posar en valor aquest espai de producció d’horta.

En aquest sentit, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, assegura que cal unir esforços per potenciar aquest espai agrícola per crear una marca forta i que uneixi aquests territoris.

L’acte de presentació va comptar també amb l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier. No hi van ser els alcaldes de Malgrat i Blanes, ja que aquestes localitats faran les seves pròpies presentacions telemàtiques en els propers dies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics