Adif dona per acabades les obres al pont ferroviari sobre la Tordera

Foto: Adif
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Just l’endemà de la posada en servei del nou pont de la carretera sobre la Tordera, que torna a connectar de nou Malgrat de Mar i Blanes, Adif anunciava la finalització de les obres de l’altra infraestructura afectada pel temporal Gloria: el pont ferroviari.

L’antiga construcció, que datava de l’any 1954, va esfondrar-se pel desbordament del riu, igualment com va passar amb l’antic pont de la carretera, i des de llavors el gestor ferroviari ha estat treballant en aixecar una nova instal·lació sobre la Tordera.

La nova estructura compta amb 221 metres de longitud, i segons afirma Adif per la seva construcció hi han estat treballant 40 operaris. Per tot plegat, el gestor ferroviari afirma que ha complert amb les previsions inicials de culminar durant el mes de novembre els treballs de reconstrucció de l’antic pont.

Tot i que Adif ja dona per enllestit el pont, la connexió ferroviària encara ha de restablir-se. Concretament, segons explica el gestor ferroviari, després de concloure les obres, actualment s’està desenvolupant la fase de verificació de la documentació preceptiva, i com a següent pas es podrà restablir la data perquè torni a haver-hi trànsit de trens entre Malgrat i Blanes, i que es farà d’acord amb l’operador i el responsable del servei.

Adif ha informat també que s’han realitzat les operacions tècniques necessàries, així com s’han dut a terme diferents proves per comprovar que el funcionament de la infraestructura i la seguretat de les instal·lacions siguin els correctes.

Tot i que en breu ja torni a haver-hi connexió entre Blanes i Malgrat de Mar, des del territori s’ha expressat disconformitat sobre el resultat dels treballs. En aquest sentit, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, lamentava durant l’acte de posada en servei del pont de la carretera, aquest passat divendres, que Adif i l’Estat no hagin tingut en compte les crides fetes perquè es desdoblés la via, afirmant que s’ha tornat a “ignorar” el territori i que se l’ha “tornat a condemnar”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics