La campanya de xipatge i cens de Blanes identifica més de 200 animals de companyia

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Durant el passat mes d’octubre, la ciutat veïna de Blanes va dur a terme una campanya gratuïta per xipar i censar els animals de companyia que hi ha al municipi, una iniciativa que va comptar amb la col·laboració dels centres veterinaris.

La intenció de la campanya, segons afirma el consistori blanenc, era poder identificar els animals de companyia del municipi i donar-los d’alta al cens de l’Ajuntament de Blanes, així com al Registre General d’Animals de Companyia de Catalunya, l’ANICOM.

Segons les dades de l’ens blanenc, el balanç final de la campanya ha estat d’un total de 210 animals de companyia xipats i censats, un centenar menys que l’any passat. D’aquesta quantitat, la major part són gossos -un total de 115- mentre que la resta, 95, són gats. Tot i la reducció del nombre d’animals gestionats, l’Ajuntament de Blanes valora molt positivament les xifres, després que aquest hagi estat el segon any consecutiu en què s’ha dut a terme l’acció.

El consistori blanenc explica que, com a objectius principals, la campanya ha volgut, d’una banda, combatre l’abandonament dels animals, així com facilitar la seva localització a través del xip en cas que es perdin i se’ls localitzi lluny de casa seva. D’altra banda, s’ha volgut facilitar també als propietaris la identificació i registre dels seus animals de companyia, tal com determina la normativa relativa a la tinença d’animals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics