Hidalga denuncia que el govern tracta de “tontos” a l’oposició

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La portaveu de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, va passar ahir pel programa Assumptes Interns d’aquesta emissora, on va repassar l’actualitat política del nostre municipi. Des de la plaça de les Valls d’Ax, Hidalga va denunciar el que considera un atac continu del govern d’ERC. La regidora assegura que els republicans tracten de “tontos” a l’oposició.

Hidalga no entén com els tres partits que hi ha a l’Ajuntament, els tres d’esquerres, no s’entenen més a l’hora de treballar plegats. En aquest sentit, la regidora denuncia que no els tenen en compte a l’hora de fer propostes. Ho exemplifica amb les ordenances municipals, en les quals el govern no va estendre la mà a l‘oposició per treballar els impostos i taxes locals de forma conjunta. Sobre les ordenances, els comuns creuen que tocava rebaixar alguns impostos, especialment l’IBI, i va criticar la poca tolerància amb la regulació de les terrasses dels bars i restaurants aquest estiu. Sobre la col·laboració entre partits, Hidalga espera que se solucioni amb la proposta de pressupostos, que es faci un inici des de zero i es comenci a treballar plegats, tot i que recela de l’actual govern.

Als republicans els demana que deixin d’escudar-se en “l’herència rebuda” i que comencin a desplegar i a posar en pràctica les solucions que asseguraven tenir quan eren a l’oposició sobre temes com ara la neteja, les escombraries, entre altres. Justament, creu que s’haurien de rescindir els contractes a les empreses de recollida d’escombraries i de neteja viària si aquestes els han incomplert. En aquest sentit, Hidalga entona el “mea culpa” i assegura que l’anterior govern no va gestionar bé el canvi de model en la neteja del poble, però ha demanat a ERC que es deixi d’excuses i comenci a treballar. També els recomana que rebaixin l’ego.

Hidalga, que és a l’Ajuntament des de les passades eleccions, creu que l’Ajuntament ha malgastat els 100 mil euros que ha costat l’última Festa Major, sobretot perquè no va tenir gaire públic. Creu que es podria haver fet una festa més petita i més en sintonia amb el perill que representa la Covid-19.

Creu que aquests diners s’haurien d’haver dedicat a més ajudes socials i menys complicades que les que es van posar en marxa a la primavera, ja que assegura que aquelles tenien massa requisits.

La regidora afirma que un Ajuntament no té tantes denúncies dels seus treballadors si les coses es fan bé en els processos d’oposicions, i reitera que ha mancat tacte i humilitat del consistori cap als treballadors que han deixat l’ajuntament en els últims processos.

 

Recupera l’entrevista sencera a la regidora Clara Hidalga:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics