Baixa la pressió als llits dels hospitals de Blanes i Calella

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons l’últim balanç de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, actualment hi ha 87 persones ingressades als centres hospitalaris de Blanes i Calella, 10 menys de les que hi havia fa una setmana. Encara, però, és una xifra superior al màxim d’ingressats assolit durant la primera onada de Covid-19, a la primavera.

De tota manera, aquesta última setmana han ingressat 57 persones contagiades per coronavirus. La rebaixa de la pressió es deu a les 51 altes hospitalàries, però també al trasllat de 6 pacients a d’altres hospitals i a 9 defuncions entre els dos hospitals de referència de la nostra zona.

Actualment, segons la pròpia corporació sanitària, hi ha 56 ingressats a Calella, 26 dels quals a la zona sociosanitària, i 31 a Blanes. A banda, hi ha 17 professionals dels centres sanitaris de la zona que estan en aïllament.

A Palafolls, l’última setmana s’han detectat 12 casos positius, una xifra que es va reduint des de mitjans d’octubre, quan el ritme de contagis detectats superava els 25 casos setmanals al municipi.

El risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, és encara molt alt, situant-se en els 683 punts. El que ha baixat és l’RT, que es torna a situar per sota de l’1, cosa que indica que la pandèmia està en regressió al nostre territori.

Tot i així, la CSMS insisteix en no abaixar la guàrdia i no minimitzar el risc de contagi. Es continua recomanant reduir el contacte i fer l’activitat mínima indispensable fora de casa. A banda recorden la necessitat de continuar amb les mesures d’higiene bàsiques, com l’ús de mascareta, rentat de mans freqüent i distància.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics