Aturem la C-32 reclama que s’aposti definitivament per millorar la xarxa existent i per un transport públic eficient

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La plataforma, contrària al perllongament de l’autopista del Maresme entre Tordera i Lloret, recorda que ha presentat més de 80 al·legacions a un projecte que el Govern català ha presentat per tercera vegada. L’entitat recorda que en les dues ocasions anteriors el TSJC va aturar-lo per no haver contemplat totes les opcions existents per solucionar problemes de trànsit de la zona o per no complir amb la Llei del Canvi Climàtic.

Aturem la C-32 considera que les alternatives 3 i 4, que contemplen el desdoblament de la xarxa existent, s’ajusten millor a aquesta llei i també als objectius de l’Emergència Climàtica decretada per la Generalitat, cosa que no passa, afirmen, amb les alternatives 1 i 2 que defensa el Govern, i que implicarien l’allargament de l’autopista pel mig del bosc entre Blanes i Lloret, afectant paratges de gran interès paisatgístic i natural.

Joan Mora és portaveu de la plataforma Aturem la C-32.

Des la plataforma consideren que la Generalitat segueix gastant diners públics per redactar nous projectes, cosa que, segons l’entitat, demostra que el govern ha tingut “poca cura” a l’hora de redactar els dos primers i que, a més, és “tossut” a l’hora de voler tirar endavant el perllongament per la zona boscosa del Vilar i Sant Pere del Bosc.

A nivell de mobilitat, la plataforma insisteix en què els estudis presentats generen dubtes sobre el fet que l’allargament de l’autopista sigui una solució, i que el transport públic queda “menystingut” en l’estudi informatiu del projecte.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, afirmava la setmana passada a aquesta emissora que escoltaran i analitzaran les al·legacions presentades al projecte, tot i que des la plataforma asseguren que encara continuen esperant poder-se reunir amb el Departament; una demanda, recorden, feta des de ja fa temps.

Mora, però, afirma que tenen esperances que s’acabi fent marxa enrere amb el projecte i que s’acabi apostant per les altres alternatives.

Per tot plegat, la plataforma Aturem la C-32 creu que l’alternativa proposada per la Generalitat “és la pitjor de les opcions des del punt de vista ambiental, social, econòmic i de mobilitat”, i per això demanen al Departament de Territori i Sostenibilitat que treballi per millorar la xarxa existent i per tenir un transport públic efectiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics