Augmentarà la freqüència de recollida d’escombraries

Contenidors al carrer Montseny, que ja és de baixada. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Serà la 3ª modificació introduïda al nou servei que va entrar en vigor fa un any i mig.

Un nou augment de freqüències de recollida de la brossa que vol evitar el sobreeiximent d’alguns contenidors i que suposarà un nou increment del cost del servei. Segons l’Ajuntament, serà la tercera vegada que es retoca el contracte d’escombraries per adequar el servei a les necessitats, cosa augmentarà el cost de la recollida dels 520 mil euros a l’any previstos inicialment a més de 600 mil a partir de l’any vinent. L’última modificació del servei preveu més freqüències i més neteja de contenidors.

Ho explicava ahir a l’Assumptes Interns de RP, el regidor de serveis Jordi Villaret.

El regidor considera que amb l’actual sistema de contenidors serà difícil passar del 50% de reciclatge, però recorda que el contracte signat amb l’actual empresa és per 8 anys, amb uns 190 mil euros anuals per amortitzar els camions i els contenidors comprats.

Sobre la neteja viària, el regidor assegura que s’està intentant reconduir i reajustar el contracte actual per millorar el servei sense necessitat de rescindir el contracte. Villaret recorda a l’oposició que quan es va signar ja s’incomplia reiteradament i que, llavors, quan ells eren al govern, no  van fer res per rescindir-lo com ara demanen.

Sobre l’auditoria demanada entorn a les obres de reurbanització de Ciutat Jardí, el regidor avança que ja ha detectat mancances en el projecte desenvolupat i avisos del director d’obres per problemes en l’execució dels treballs.

En tot cas, Villaret anuncia que el consistori haurà d’assumir les responsabilitats derivades de la mala execució dels treballs i les mancances del projecte.

El govern recorda que, quan eren a l’oposició, van valorar les necessitats de Ciutat Jardí entre 6 i 12 Milions, lluny dels 3 Milions previstos en el projecte finalment executat fa un parell d’anys. Villaret creu que es va voler fer molt per pocs diners, i que per això ara caldrà posar diners per condicionar la urbanització.

Sobre el servei d’aigua a Palafolls, el regidor ha desvetllat que, tot i que hi ha un projecte per canviar la canonada d’impulsió d’aigua al centre, les pèrdues més importants d’aigua es donen a Sant Lluís i Ciutat Jardí i per culpa del mal estat de la xarxa.

Sigui com sigui, aquestes canonades encara no es canviaran, ja que s’ha detectat que cal millorar la base del terreny abans de fer el canvi de canonada, cosa que obligarà a refer també els principals carrers del centre com el carrer Major, Av Pau Casals, entre altres.

 

Recupera l’entrevista sencera al regidor Jordi Villaret:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics