El Castell reobrirà al cap de setmana, però amb horari d’obertura

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dissabte està previst que els palafollencs puguin, de nou, visitar les ruïnes del Castell de Palafolls i comprovar les millores de seguretat que s’hi han introduït després de la intervenció feta en les últimes setmanes.

En concret, s’ha condicionat i pavimentat la rampa d’accés, on també s’han col·locat baranes per facilitar la pujada al recinte. També s’han instal·lat baranes tant a les escales d’accés a l’ermita com al mirador que hi ha sobre d’aquesta, una de les zones preferides per a visitar i contemplar el paisatge.

S’ha instal·lat un vidre a la finestra dels festejadors del primer recinte, el més noble del castell, i s’han posat tanques per evitar l’accés a diferents espais i àmbits, com per exemple dins de l’ermita, on ja no s’hi pot accedir per evitar bretolades.

Ara bé, a partir de la seva reobertura aquest dissabte, la principal novetat és que el Castell quedarà tancat durant la nit. Es tracta d’una mesura de seguretat més, per evitar accidents i actes incívics entre els qui visitin la zona de nit o matinada.

D’aquesta manera, el castell estarà obert cada dia de 8 del matí a 7 de la tarda en horari d’hivern, ampliat fins les 9 del vespre en els mesos d’estiu.

Per evitar l’entrada de visitants s’ha col·locat una tanca a la rampa d’accés principal.

El cost d’aquesta intervenció per millorar la seguretat al Castell s’ha finançat amb subvencions i amb l’aportació cultural de la concessionària Acesa.

Ja abans de la reobertura ha patit actes vandàlics, ja que s’han fet alguns grafitis i fins i tot s’ha robat part de l’enjardinament ornamental que s’havia posat a la rampa d’accés.

 

Consulta aquí els nous horaris del Castell de Palafolls:

Elaboració: RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics