Dilluns podrien reobrir bars i restaurants i es podria reprendre l’activitat cultural

Bars tancats a Palafolls, a mitjans d'octubre - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Bars tancats a Palafolls, a mitjans d’octubre – Foto: RP

Això és el que es desprèn del document filtrat aquest dimarts, i que el Govern català podria aprovar en les properes hores.

Segons l’esborrany del pla, la desescalada es faria en quatre fases, començant aquest mateix dilluns 23, amb l’obertura de la restauració al 30%, tant a les terrasses com a l’interior. La intenció del pla seria anar evolucionant cada 15 dies, un cop s’hagi avaluat la situació per zones.

Segons el document, podrien també obrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un aforament del 50% i un màxim de 600 persones. Els museus i les sales d’exposició es mantindrien al 50% de l’aforament, i també es mantindrien tancats parcs infantils interiors i bingos i sales de joc. D’altra banda, les festes majors continuarien suspeses.

La primera fase del pla contemplaria també la reobertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb un aforament del 50%, incloent piscines i la pràctica esportiva federativa no competitiva en equipaments a l’aire lliure.

El pla del Govern també contemplaria mantenir obertes escoles i instituts i mantenir suspeses les extraescolars que no es facin amb grups estables del mateix centre escolar.

A nivell de comerç, no hi hauria canvis, i es continuaria permeten l’obertura de comerços de menys de 800 metres quadrats amb un 80% d’aforament i els centres comercials tancats.

Tot plegat, però, resta encara pendent d’aprovació per part del Procicat. De fet, la filtració del document ha generat indignació en el mateix si del Govern català, així com per part de responsables de Protecció Civil, que han lamentat el que consideren que és “una falta de respecte total” als tècnics que porten mesos fent feina sobre la Covid-19, als ciutadans, les activitats econòmiques afectades per la crisi i les institucions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics