ERC discrepa d’Hidalga sobre el tracte a l’oposició, de la qual els republicans volen reivindicar-ne el paper

Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El grup municipal d’ERC a Palafolls, al govern amb majoria, ha emès un comunicat com a resposta a les crítiques fetes per la regidora de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, durant l’entrevista al programa Assumptes Interns de RP i en què lamenta el tracte dels republicans cap a l’oposició de l’ajuntament.

ERC afirma que volien “dignificar el paper de l’oposició” si algun dia arribaven al govern, i assegura que amb el nou executiu, després de les eleccions del 2019, van impulsar diferents mesures perquè els grups de l’oposició poguessin desenvolupar la seva feina “amb millors condicions”.

Una d’aquestes mesures, segons els republicans, és l’augment de freqüència de celebració dels plens, que ara són mensuals, així com la decisió d’incrementar en un 50% l’assignació econòmica per assistir al ple pels regidors de l’oposició, passant de cobrar 140 euros a 200 en l’actual mandat.

Sobre les declaracions d’Hidalga, ERC s’hi mostra “en absolut desacord”, i afirma que tot i que les respostes del govern “no agradin” a la regidora, això no implica que no es contestin les preguntes.

En aquest sentit, segons asseguren els republicans, en anteriors ocasions d’altres mandats, quan ells eren a l’oposició, hi havia hagut situacions “que sí que van ser una falta de respecte” i que els comuns no van denunciar. Com a exemple, argumenten que l’anterior govern del PSC i ICV-EUiA va “obligar” a fer les preguntes en últim lloc dels plens, quan per representació municipal, afirmen els republicans, els tocava fer-ho en primer lloc, així com “imposar” la presentació de preguntes per escrit el dia abans del ple o “no atendre a les preguntes si es considerava que el ple havia durat massa”. També afirmen que en un ple no es van deixar fer preguntes perquè “l’enunciat no era prou clar”, o perquè no s’havien presentat “amb prou antelació”, tot i haver-hi un error en el sistema informàtic. Totes aquestes situacions, considera ERC, eren “criteris unilaterals” per “dificultar i desorientar” la tasca del grup municipal dels republicans.

ERC conclou que, “després de lamentar les continuades queixes” de la regidora de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, continuen allargant la mà per treballar tots plegats en benefici de Palafolls, i “sempre a disposició del que calgui”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics