Palafolls augmentarà un 50% la despesa en jardineria de parcs i jardins

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple municipal va aprovar ahir la licitació del nou contracte de jardineria dels parcs i jardins del nostre municipi. Feia 8 anys que el contracte de manteniment de zones verdes estava caducat, però la feina es continuava fent entre les dues empreses locals que tenien dividit el servei.

El nou contracte preveu augmentar significativament la despesa dedicada al manteniment dels nombrosos parcs i jardins de Palafolls. Segons el govern local, s’ha augmentat un 50% la despesa prevista fins arribar als 350 mil euros a l’any; un augment que hauria de permetre una millor conservació dels espais verds del nostre municipi i evitar la sensació de deixadesa d’algunes zones de la vila.

Justament Aleix Freixa, regidor de Medi Ambient, explica que s’ha fet un estudi acurat dels parcs i jardins locals per determinar l’abast del manteniment i establir unes freqüències correctes.

Segons el govern local, el plec de clàusules no vol incentivar les grans baixades de preu per aconseguir l’adjudicació, mentre que sí donarà més punts el fet d’augmentar el nombre de treballadors amb discapacitat.

L’empresa adjudicatària, a més, haurà de subrogar els 9 treballadors que actualment presten el servei per les dues empreses que realitzen les tasques de jardineria.

Es tracta de dues empreses socials dedicades a la inserció laboral de persones amb discapacitat dependents de les Fundacions Aspronis i Molí d’en Puigvert.

Per a la portaveu del PSC a Palafolls, Dolors Agüera, la licitació hauria d’estar encaminada a mantenir el factor social del contracte de jardineria, i lamenta que només una empresa podrà guanyar la licitació. Alhora, veu molt complicat que les dues fundacions facin unió temporal d’empreses per presentar-se a la licitació.

Per la seva banda, Palafolls en Comú assegura que el govern local aposta per les grans empreses donant l’esquena a les empreses locals d’inserció laboral que donen feina a persones amb discapacitat del poble.

El govern palafollenc ha recordat que s’han incorporat moltes millores socials al nou contracte i defensa la licitació que en breu es farà pública, un cop aprovada amb els vots a favor del govern i tota l’oposició en contra.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics