Catalunya no canviarà de tram dilluns per l’empitjorament de les dades de la pandèmia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Govern català ha decidit que no es passi dilluns que ve al segon tram de la desescalada. Aquesta era la previsió del pla inicialment, però l’evolució de les dades de la pandèmia han acabat frenant aquest pas.

En concret, les dades d’aquest dijous indiquen que la velocitat de contagi es troba per sobre dels 0,9 punts, és a dir, per sobre del llindar que s’havia establert com a condició per passar al segon tram el proper dia 7. D’aquesta manera, doncs, encara no estaran permesos els desplaçaments dins de la comarca ni tampoc s’ampliaran encara els aforaments en el sector de la restauració o la cultura.

D’altra banda, aquest dimecres el Govern català ha anunciat com serà el Nadal, que enguany se celebrarà marcat per la pandèmia i davant del qual es flexibilitzaran les mesures. Tot i així, cal estar pendents de l’evolució de la pandèmia, ja que les autoritats no descarten que pugui haver-hi canvis de nou de cara les festes.

Un dels canvis destacats serà la possibilitat de fer trobades de com a màxim 10 persones, comptant els nens i nenes. Es demana, en aquest sentit, que no siguin més de dues bombolles de convivència.

D’altra banda, el Govern ha decidit ampliar el toc de queda nocturn fins a dos quarts de 2 de la matinada durant les nits de Nadal i Cap d’Any, i a les 11 la nit de Reis.

A nivell de mobilitat, aquesta es manté en base al pla de desescalada vigent, i es permetrà el retorn al domicili familiar de les persones que es trobin fora de Catalunya per motius laborals o d’estudis. En cas que vinguin de l’estranger hauran de presentar una PCR negativa.

Per altra banda, el Govern català també estableix excepcions pel sector de la restauració. Els grups podran ser de fins a sis persones per taula els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l’1 de gener. En el cas de les nits de Nadal i Cap d’Any, als bars i restaurants se’ls permetrà obrir fins a la una de la matinada, amb la recomanació de fer un ús preferent de les terrasses.

Pel que fa a les residències de gent gran, el govern ha previst facilitar les visites ampliant els espais habilitats, sempre que la situació epidemiològica ho permeti, i es permetrà la sortida de les persones grans per anar a casa dels familiars durant les festes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics