Es reprèn la connexió ferroviària entre Malgrat i Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Han passat gairebé 11 mesos des del pas del temporal Gloria, que va deixar serioses afectacions al nostre territori. Una de les més notables va ser l’esfondrament dels dos ponts que passaven sobre el riu Tordera i que connectaven per carretera i per tren els municipis veïns de Malgrat de Mar i Blanes.

Avui dimecres, finalment, el servei de Rodalies entre les dues localitats ha quedat restablert, després que ara fa un mes es donessin per acabades les obres de construcció del nou pont de la via que passa per sobre el riu.

Aquest matí, doncs, a l’estació de Blanes hi tornaven a haver passatgers esperant el seu tren en direcció Barcelona, una situació que no es vivia des del dia 21 de gener, just abans que caigués l’antic pont.

Entre els usuaris, la sensació generalitzada era de satisfacció, després d’haver hagut d’estar gairebé un any utilitzant el servei d’autobús alternatiu que havia establert Renfe per enllaçar amb el Maresme. En aquest sentit, alguns d’ells havien apostat directament per altres transports per arribar a Barcelona, com la línia de bus que hi connecta directament, però als que tenien altres destins no els quedava més remei que agafar l’alternativa per carretera o bé optar per la línia de tren que passa per l’interior.

Són declaracions d’en Manel, la Marina i la Conchi als micròfons de RP.

Tot i així, l’estrena de la nova connexió de tren entre Malgrat de Mar i Blanes no s’ha fet del tot lluïda. Just aquest matí, pels altaveus de l’estació de Blanes sonava un avís d’afectacions al servei que podien comportar retards de 15 o 30 minuts.

Les obres del nou pont ferroviari sobre la Tordera han tingut un cost superior als 10 Milions d’euros, i Adif les va donar per acabades just quan s’inaugurava l’altra nova infraestructura construïda arran del temporal Gloria, com és el nou pont de la carretera que connecta els dos municipis.

La represa del servei de tren entre Blanes i Malgrat s’ha produït l’endemà que, per primera vegada, hagin circulat trens per l’estació de la Sagrera de Barcelona, després d’acabar unes obres que s’han acabat allargant més de 10 anys. Justament, els combois que han estrenat aquestes vies han estat els de la línia R1 entre Barcelona i Mataró.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics