URGENT

Baixen els contagis per covid19 detectats a Palafolls

Compartiu aquesta història

Tot i que les dades a nivell general no són especialment bones, i fins i tot la Generalitat ha anunciat noves mesures per evitar contagis durant les festes de Nadal, el nombre de contagis a Palafolls va lentament a la baixa.

Si en la primera setmana de desembre es van comptabilitzar 19 contagis i 10 en la segona setmana, en aquesta, de moment, són 5 les PCR positives al nostre municipi, a l’espera del cap de setmana.

Són dades llunyanes a les registrades al pic de la segona onada, a principis d’octubre, quan en els últims 15 dies  s’han detectat una 50a de casos.

Unes xifres, però, que continuen donant un R per sobre d’1 i un risc de rebrot que continua alt al nostre poble.

En canvi augmenta la pressió hospitalària. Segons dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, als dos hospitals de referència a la nostra zona, el de Blanes i Calella, actualment hi ha 43 persones ingressades per culpa del coronavirus, són 11 persones més que al principi de la setmana.

Actualment hi ha 18 persones ingressades a l’Hospital de Calella, 9 al sociosanitari d’aquesta ciutat i 16 a l’Hospital de Blanes.

De fet en les últimes hores els responsables dels hospitals catalans han redactat una carta a la ciutadania demanat-los responsabilitat davant les festes de Nadal.

Avui la Generalitat ha anunciat les noves mesures contra la covid. Bàsicament es manté el tancament de Catalunya i el toc que queda a les 10 del vespre. Desapareix el confinament municipal, que es transforma en comarcal, però també entre setmana. Els bars i restaurants obriran en dues franges; per esmorzars i per dinars, mentre que els sopars hauran de ser per endur o a domicili.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics