El Pla d’Horta busca captar joves i l’interès dels consumidors 

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La baixa Tordera és un dels àmbits més importants del país en explotacions i produccions d’horta. És aquí on avui la conselleria D’agricultura ha decisit presentar el nou Pla d’Horta de Catalunya que busca dinamitzar el sector per professionalitzar-lo i revifar-lo per posar-lo en valor.

La consellera Teresa Jordà ha visitat el Petit Pla de Palafolls on ha conegut de primera mà el funcionament de l’explotació des de la collita i fins la comercialització directe del producte.

Després ha presentat el Pla d’Horta posant en valor el sector hortícola. Segons Jordà és un sector estratègic imprescindible, ja que el sector alimentari és també art i cultura.

El pla fa una diagnosi de la situació actual i planteja una trentena d’accions factibles i operatives per promoure l’horticultura a Catalunya. Són mesures sorgides del treball previ amb els agents implicats en el sector i que inclouen accions en el sistema productiu, la comercialització o la transferència tecnològica.

El pla presentat avui és el full de ruta que es seguirà per revitalitzar el sector. De fet la consellera ha garantitzat recursos econòmics per tirar endavant les mesures tant si s’aproven els nous pressupostos o bé es prorroguen els actuals.

A la visita la consellera ha estat acompanyada per membres de l’Ajuntament. El regidor de pagesia i medi ambient, Aleix Freixa recorda que l’horta és un sector estratègic tant a Palafolls com a la baixa Tordera.

L’horta a Catalunya està actualment en retrocés. Es calcula que a dia d’avui només l’1.2% de la superfície agrícola està dedicada als cultius d’horta, la majoria al voltant dels deltes de l’Ebre, Llobregat i la Tordera.-

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics