Confinament municipal a partir de dijous i més restriccions per fer front a la pandèmia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Govern català ha anunciat aquest dilluns noves restriccions per frenar l’expansió del coronavirus, i que es mantindran en vigor durant almenys 10 dies. De fet, en les darreres hores ja s’havia contemplat un enduriment de les mesures, que es va confirmant ahir, després que les dades no hagin parat d’empitjorar.

D’aquesta manera, a partir de les 6 del matí d’aquest dijous 7 de gener ja no es podrà sortir dels límits del terme municipal on es resideix, una mesura que ara s’aplicarà cada dia, de dilluns a diumenge.

D’altra banda, els establiments no essencials hauran de tancar el cap de setmana i les superfícies de més de 400 metres quadrats hauran d’abaixar la persiana de dilluns a diumenge.

El pla de xoc del Procicat contempla també noves restriccions per les activitats esportives, que només es podran fer a l’aire lliure, i els gimnasos es tornen a tancar. Pel que fa les extraescolars, només es podran fer aquelles que siguin en grups de convivència. Les activitats de lleure quedaran suspeses. D’altra banda, es mantindran les mateixes restriccions que s’apliquen ara a la restauració i la cultura.

La consellera de Salut, Alba Vergés, argumentava així l’aplicació de les noves mesures.

Des del pont de la Puríssima, ara fa un mes, les dades del coronavirus no han deixat d’empitjorar, i el Govern ha decidit tirar endavant amb aquestes noves restriccions que, de moment, es mantindran en vigor fins el 17 de gener.

Segons dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a l’Alt Maresme, durant l’última setmana, s’ha situat fregant els 600 punts, amb un RT de l’1,33.

Actualment, als hospitals de Blanes i Calella hi ha 53 pacients ingressats per Covid-19, 8 més que dijous passat. D’aquestes persones, 29 són a l’Hospital Sant Jaume de Calella, 8 al sociosanitari de la mateixa localitat i 16 a l’Hospital Comarcal de Blanes.

També segons dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ara mateix el nombre de professionals sanitaris positius i en aïllament per la Covid-19 és de 24 persones, i n’hi ha també 7 de confinades per contacte estret amb un positiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics