La neu podria fer acte de presència al Maresme en una vigília de Reis freda

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La jornada d’avui podria portar, a banda dels regals de Ses Majestats, un altre present en forma meteorològica. La neu podria ser una tímida protagonista aquestes properes hores de dimarts, amb l’arribada de ruixats dispersos al litoral, localment en forma de neu granulada, i que podrien aparèixer al Maresme i també a les comarques de la Selva, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Baix Empordà. Tot i així, en cap cas serien emblanquinades.

Paral·lelament, Protecció Civil ha activat el Procicat en fase d’alerta per l’onada de fred aquests propers dies de la setmana, sobretot a les comarques de l’interior de Catalunya i del prelitoral central, on també es podrien assolir temperatures extremadament baixes durant la nit i fins a mig matí.

Davant aquesta situació, Protecció Civil demana prudència en els desplaçaments en vehicle i també a peu i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit. També es recomana estar pendents de la gent gran, nens i persones amb malalties respiratòries, evitant que s’exposin al fred a les hores amb més baixes temperatures.

També es demana estar atents a possibles incidències per mala combustió de calefaccions, estufes o xemeneies per evitar intoxicacions, així com ventilar cada dia els habitatges i no tapar les reixetes de ventilació per garantir l’entrada d’oxigen. També es recomana vigilar la congelació de canonades allà on baixin més les temperatures en zones aïllades i urbanitzacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics