URGENT

La neu podria emblanquinar el territori aquest cap de setmana

Compartiu aquesta història

El 2021 ha començat amb fred intens i, si bé el cap de setmana passat i la vigília de Reis ja va viure’s un episodi amb neu a cotes baixes però sense presència al Maresme, serà a partir d’aquesta propera nit de divendres a dissabte quan la neu arribarà de forma generalitzada a tot Catalunya.

Davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla NEUCAT i recomana molta prudència en els desplaçaments a zones afectades per la neu i també pel vent, que també es deixarà notar les properes hores i pel qual també s’ha activat el Pla VENTCAT.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, tot i que al llarg d’avui divendres les nevades només es deixin notar al sud, amb una cota de neu que baixa a zero, de cara a demà dissabte la previsió és que la neu es generalitzi a tot Catalunya, amb previsió que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. El Maresme és una de les comarques amb risc moderat d’avís per neu, sobretot de cara aquesta propera matinada, i també hi ha avisos per l’estat de la mar, que en aquest cas s’allargaran fins diumenge.

Protecció Civil ha recomanat a la ciutadania que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. En aquest sentit, es demana que es tingui el vehicle preparat per la neu i evitar la mobilitat a les zones afectades per la nevada si no és imprescindible.

Paral·lelament a la neu caldrà estar pendents també del vent, que podrà superar els 72 km/h a les comarques del litoral, prelitoral i part interior del país, sobretot a cotes altes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics