La neu podria emblanquinar el territori aquest cap de setmana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El 2021 ha començat amb fred intens i, si bé el cap de setmana passat i la vigília de Reis ja va viure’s un episodi amb neu a cotes baixes però sense presència al Maresme, serà a partir d’aquesta propera nit de divendres a dissabte quan la neu arribarà de forma generalitzada a tot Catalunya.

Davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla NEUCAT i recomana molta prudència en els desplaçaments a zones afectades per la neu i també pel vent, que també es deixarà notar les properes hores i pel qual també s’ha activat el Pla VENTCAT.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, tot i que al llarg d’avui divendres les nevades només es deixin notar al sud, amb una cota de neu que baixa a zero, de cara a demà dissabte la previsió és que la neu es generalitzi a tot Catalunya, amb previsió que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. El Maresme és una de les comarques amb risc moderat d’avís per neu, sobretot de cara aquesta propera matinada, i també hi ha avisos per l’estat de la mar, que en aquest cas s’allargaran fins diumenge.

Protecció Civil ha recomanat a la ciutadania que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. En aquest sentit, es demana que es tingui el vehicle preparat per la neu i evitar la mobilitat a les zones afectades per la nevada si no és imprescindible.

Paral·lelament a la neu caldrà estar pendents també del vent, que podrà superar els 72 km/h a les comarques del litoral, prelitoral i part interior del país, sobretot a cotes altes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics