Ja es pot demanar la bonificació a la taxa d’escombraries

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des del passat 1 de gener i fins el proper dia 1 de març resta obert el termini per sol·licitar bonificacions a la taxa d’escombraries de Palafolls. Es tracta de l’ajut del servei de recepció obligatòria de recollida, transport i tractament de residus domèstics i comercials, i que s’aplica a ciutadans en situació de pobresa temporal i amb un risc d’exclusió social del 90%; pensionistes de jubilació, invalidesa o viudetat, que no disposin de cap altre bé moble o immoble que l’habitatge on resideixin, així com habitatges amb unitat familiar que percebi una renda mínima d’inserció.

En el cas d’habitatges amb un sol resident, cal que els seus ingressos siguin iguals o inferiors al salari mínim interprofessional, i es gaudirà d’una reducció en la taxa del 80%. D’altra banda, també es pot acreditar la condició de disminuït amb un grau igual o superior al 65%, i que els seus ingressos siguin també iguals o inferiors al salari mínim interprofessional. En aquest cas, la bonificació serà també del 80%.

En el cas d’habitatges d’un sol matrimoni, cal que els ingressos conjunts siguin iguals o inferiors a 1,5 vegades el salari mínim interprofessional, i en aquest cas la reducció de la taxa d’escombraries s’estableix al 50%.

D’altra banda, els habitatges d’una sola unitat familiar amb renda mínima d’inserció podran rebre una reducció equivalent al 90%. També els ciutadans titulars de família nombrosa, monoparental o persones grans dependents tenen dret a una reducció del 25%.

La bonificació a la taxa d’escombraries es pot demanar fins el dia 1 de març d’enguany, però hi ha altres bonificacions que es poden sol·licitar encara durant uns mesos més. Per exemple, la de vehicles híbrids i elèctrics es pot demanar fins el 19 d’abril, mentre que fins a l’11 de juny es pot optar a la de l’IBI íntegre de l’IBI per habitatges amb sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol. En el cas de la bonificació pels serveis de la Llar d’Infants o l’Escola Municipal de Música i Dansa de Palafolls, aquesta es pot demanar durant tot l’any.

D’altra banda, hi ha altres bonificacions d’ordenances fiscals que ja han tancat el termini de sol·licituds, com és el cas de l’IBI per famílies monoparentals, nombroses i d’altres àmbits, i que es va poder demanar fins el 31 de desembre del passat 2020.

Depenent de la bonificació, el tràmit s’ha de fer a través de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics