Les mesures anti-Covid es prorrogaran una setmana, fins al 24 de gener

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Govern català ha anunciat avui dijous una pròrroga en les restriccions aplicades des del passat 7 de gener per fer front a l’empitjorament de les dades de la pandèmia.

D’aquesta manera, es mantindrà fins el diumenge 24 el confinament municipal de cada dia de la setmana, així com les restriccions aplicades als comerços, amb l’obligatorietat de tancar els caps de setmana en el cas dels establiments no essencials i també entre setmana els centres comercials.

N’ha parlat aquest migdia en roda de premsa la consellera de Salut, Alba Vergés.

Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afegit que hi ha algunes dades que conviden a un “molt moderat optimisme”, remarcant aquesta moderació, ja que el creixement de les dades no és exponencial, tal i com s’esperava.

Les mesures prorrogades, doncs, mantenen també només les extraescolars dins del grup bombolla, i romanen suspeses les activitats fora del centre educatiu i les activitats de lleure.

Els gimnasos es mantenen tancats, exceptuant les piscines amb control d’accés, i l’esport es pot fer només a l’aire lliure i en grups màxim de 6 persones.

A la restauració continuen aplicant-se els horaris que ja van establir-se fa unes setmanes. Els establiments només poden obrir de dos quarts de 8 a dos quarts de 10 del matí i d’1 del migdia a dos quarts de 4 de la tarda. Als vespre, només es pot servir menjar per emportar de 7 a 10 de la nit, i el repartiment a domicili s’estén fins a les 11.

En el cas de la cultura també es continuen mantenint les mateixes restriccions, amb l’aforament del 50% i com a màxim de 1.000 persones, si és a l’exterior o en un espai ventilat.

Les mesures, que havien d’acabar aquest proper diumenge, s’han acabat prorrogant en un escenari a Catalunya en què el risc de rebrot ha pujat fins als 657 punts, 18 més que dimarts. També augmenten el nombre de persones ingressades als hospitals i el nombre d’atesos a les UCI.

Paral·lelament, s’ha accelerat el ritme de vacunacions. Segons Salut, fins ara s’han administrat més de 91 Mil dosis de la vacuna de Pfizer, i es preveu que la setmana vinent comenci la segona tanda. En el cas del geriàtric de Palafolls, on la vacuna va arribar-hi el 4 de gener, es preveu administrar la segona dosi d’aquí a poc menys de dues setmanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics